Голям майтап с тия масла. Повечето идват все от един казан, а вие теглите локуми кой от какво е доволен. По-скоро търсете оригинални такива, било то и по-нисък клас какъвто все пак е предписан от производителя. В днешно време има всичко, ама и почти всичко е боклук.
Известие
Collapse
No announcement yet.
dhtj, ecotronic и компания срещу Jtdm
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщениеАз карам с Castrol EDGE Titanium FST 5W40
С ДПФ съм .. но не ми гори изобщо масло за сега и не би трябвало да създава проблеми за филтъра.
Значи и за напред ще си карам с него .. напъване за една година рекорда ми е 3500 оборота за кратко няколко пъти
Първият път изчетох доста характеристики на масла от различни марки и се почудих, защо го препоръчват (0w30). Лятото при 40+ градуса в Гърция и планините около границата, а и България превантивно съм спирал с вкл. климатик 145 TS като видя, че достига стрелката малко преди 100 и се поспъва.
Това лято с 159 не мръдна от 90+2мм градуса с климатик за което съм доволен.
Благодаря за мненията и подкрепата, правилно съм преценил първоначално(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеРазчиства се то.
А ако ти падне метална клапа на 1.9ката тъкмо като си на път да я "разчистиш" и я глътне мотора, кво става?
Или ако 2.4ката я напънеш със задръстен дпф, влезе в регенерация, вдигне температура и спука главата?
Знаем ги тея работи, има хиляда теми за това.
Проблема с кутията на 1.9 пак ли е "евтино заяждане"?
Как така 159..2.4...гори гарнитура, пука глава при регенерация......като тя се извършва далеч от мотора....в дпф-а.......или температурата я връща обратно в мотора....ай стига бе......дори и логиката, няма как да стигне до там.....това прочетеното в нета, води до изменения....
---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:20 ----------
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеАми и моята е с ремап и "МНОГО" пъти е била в червеното и още е жива.
А съм карал с всичките изброени масла - 5в40, 10в40 и 10в60.
С 5в40 е по-шумен мотора и почва да го пипа по-рано (след ~7000km) .
С 10в60 работи много мазно и меко, но усещам че някак по-трудно се развърта. Май и разхода на гориво ми беше по-висок с него. Почти не го пипаше.
С 10в40 работи тихо и не пипа до към 8000км, после е за смяна. Развърта се добре.
Най-съм доволен и мисля да продължа с 10в40.)).....и вземи се призими, стига си летял ....спарка дава крила..
), я се върни към реалните неща....
---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:26 ----------
Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщениеComma 5w50 9000км без да доливам и грам не е мръднало от макса. 156 2.5 v6
http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=244Last edited by Бобби; d.m.y г., 00:31.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеЕ...не,....хайде да говорим от първо лице, а не кой какво е споделил, прочетени небивалици в форуми и прочее....
Как така 159..2.4...гори гарнитура
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеТи си последният мохикан с здрав 16 винтилов спарк....и не ме кори, защото, ако беше дигнал 200 км/ч на 4 скорост, няма да си ти....))
А ти още ли не вярваш за 200 на 4та.... Много пъти съм го правил, нищо му няма на мотора.
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеЧети бе вуйче, никъде не съм писал нищо за гарнитура. Утре като изтрезнееш пробвай пак, може и да схванеш.
Aйде сега, последния... Само покрай мене (приятели, познати, колеги) има още 4 спарка дето се карат всеки ден. 156 и 147, демек 16в.
А ти още ли не вярваш за 200 на 4та.... Много пъти съм го правил, нищо му няма на мотора.)....а относно 2.4 дизела се върни назад и прочети, какво си написла в поста си......няма как да спукаш глава и да не ти отиде гарнитурата на главата......
Довижданеее.......По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщениеComma 5w50 9000км без да доливам и грам не е мръднало от макса. 156 2.5 v6
1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщениеValvoline 5W50 с T.S 8V вече 8600км стои на щеката, точно където си беше, колата се кара на заварка 80% от времето.
Моите коли не са горили масло.
Било то 10w40 5w40 а 5w50 си е по- плътно с по- малък вискозитет. Карай и се радвай колега
С какъв вискозитет и марка ти го гори ?Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщениеValvoline 5W50 с T.S 8V вече 8600км стои на щеката, точно където си беше, колата се кара на заварка 80% от времето.
Въобще не жаля и аз.Now: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
-
Малко е оф-топик,но тя и темата не е особено 'специализирана',но пък е най-посещаваната в момента...Както и да е! Има ли тема във форума,в която да прочета малко повече за V6 моторите на марката? Прегледах няколко подфорума,но не можах да намеря нещо подобно! Помня,преди време, само Ферариста в темата за проекта си беше писал...дали е само това?
---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:24 ----------
Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщениеи аз вече се замислям за 5в50. Само добри неща чувамBMW 318ti '96
Comment
Comment